Да се създаде Национално междуведомствено звено заради предстоящите през октомври избори

...
Да се създаде Национално междуведомствено звено заради предстоящите през октомври избори
Коментари Харесай

Гешев предлага да се създаде специално звено, посветено на предсрочните избори през октомври

Да се създаде Национално междуведомствено звено поради идните през октомври избори предлага Иван Гешев. Той изпрати писмо с предлагането си до служебния вицепремиер по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и до ръководителя на Държавна организация " Национална сигурност " Пламен Тончев.

Създаването на звеното цели да се усъвършенства взаимоотношението и координацията сред институциите за законосъобразно осъществяване на изборите и за гарантиране на политическите права на жителите. През годините работата му е посочила положителни резултати и практики, които са в полза на българските жители. Обхватът на действието на звеното по традиция е от деня на разкриване на предизборната акция до 30 дни след оповестяване на формалните резултати от изборите от ЦИК, пишат в писмото от прокуратурата, съобщи bgonair.bg.

Подчертава се също, че в навечерието на идните парламентарни избори е от извънредно значение да бъде обезпечена честността и прозрачността на изборния развой. Затова способените институции, според законовите им пълномощия, следва да положат оптимални старания за отбрана на политическите права на българските жители.

Прокуратурата на Република България продължава да отстоява позицията, че единствено със взаимните старания на всички правоохранителни и правоприлагащи институции в границите на функционалната им подготвеност могат да бъдат реализирани предстоящите от българското общество резултати, написа още в писмото до ДАНС и вътрешния министър.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР